דרום אמריקה בוניה
פעם בחודש הוניה עורכת ערב (או שניים) מיוחד עם תפריט שמתמקד בנושא מסוים, והפעם – בשר ארגנטינאי וברזילאי! אז הבאנו מעשנת ומילאנו אותה בחצאי עופות, אווזים, נתחים שלמים של סינטה וצ'וריסוס. פתחנו גריל בחוץ עם נתחים של 600 גרם – פריים ריב, טי-בונים ונתחי קצבים. לקינוח – בננות, אפרסקים מקורמלים, בננות, אגוזים, בוטנים וריבת חלב. ובשביל האווירה? מוזיקת סמבה וגרניטות קפואות עם טקילה, רום, אננס ומנגו.. סאלוט!!
ולכל מי שלא הגיע נדליף מתכון…להתראות בפעם הבאה!
לחזה אווז:
חזה אווז שלם (כ-200 גרם)
1 אפרסק
1 תפוח עץ גרנד סמית
כף חומץ בן יין
כף חומץ פטל
כף סילאן
כף חרדל
קורט מלח ופלפל
לסלטון:
ג'רג'יר
פטרוזיליה
בצל ירוק
שום טרי פרוס דק
פלפל חריף פרוס לטבעות
שמןזית, לימון, מלח ופלפל
חורצים באווז חריצים של שתי וערב בצד של השומן מבלי לגעת בבשר עצמו. מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהאווז למרינדה ומשרים ללילה את חזה האווז. על מחבת רותחת מטגנים את האווז על הצד של השומן עד לחריכה כמעט מלאה של השומן. לאחר מכן הופכים ומטגנים את הצד של הבשר שתיים-שלוש דקות עד לדרגת M. מורידים מהאש ונותנים לבשר לעמוד כרבע שעה ופורסים דק.
לסלט – חותכים גס את כל הירקות ומערבבים.
מסדרים את הבשר והסלט על צלחת הגשה – ובתיאבון!